Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Barszcz biały to potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tę tradycyjną zupę możesz przyrządzić także w nieco odmienionej wersji, czyli z dodatkiem jajek w bekonie. Zupę przygotuj za pomocą Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY. Foremki do muffinów wyłóż plasterkami bekonu, do każdej z nich wbij przepiórcze jajko, a następnie jajka w bekonie zapiecz i podawaj z ciepłym barszczem. Tak odmieniona wielkanocna potrawa z pewnością zachwyci wszystkich Twoich gości i domowników.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Przygotuj 6 foremek do muffinek.
Plastry boczku poprzekrawaj na pół i wyłóż nimi foremki. Następnie w każdą foremkę wyłożoną boczkiem wbij jedno jajko.
Wstaw foremki do piekarnika i piecz przez 10-12 minut albo do czasu, aż jajka będą ścięte.
W międzyczasie przygotuj barszcz biały, według przepisu na opakowaniu.
Wyłóż jajka z foremek i podawaj razem z gorącym białym barszczem.